Пресса

Порахуймо БОР правильно! 

08 Квітня 2020

Рідкі борні добрива чи не найпопулярніше рішення для профілактики та усунення гострого дефіциту бору в рослинах. Зазвичай Бор в таких концентратах представлений у вигляді органічної сполуки з моноетаноламіном.

Масова частка Бору в таких добривах становить 10-12%, а в перерахунку на густину буде становити до 170 г/л. І це є практично максимальна концентрація для такого продукту!

Але деякі виробники зазначають, що їхнє рідке добриво в аналогічній формі містить аж 15% Бору. Поспішаємо Вас запевнити, що це неможливо суто з хімічної точки зору. Адже у такій концентрації борна кислота нерозчинна у моноетаноламіні. Масова частка бору в борній кислоті (а це є кристалічна речовина) становить 17,5%!
І зайвий раз нагадаємо просте правило!

Щоб правильно вирахувати вміст діючої речовини у грамах на 1 літр добрива необхідно:

?відсотковий вміст елемента перемножити на густину продукту і перемножити на 10 (в даному випадку перевідний коефіцієнт з літр/% на г/л).

Наприклад, #Паверфол_Борон – 10,9% Бору х 1,38 г/л х 10 = 150 г/л Бору.

?Якщо ви не впевнені, що тарна етикетка добрива відповідає фактичному вмісту – ви завжди можете в цьому переконатися, віддавши зразки до сучасної ґрунтово-агрохімічної лабораторії #ТерраЛаб.

Сучасне обладнання помножене на європейські стандарти та американський контроль якості завжди допоможуть отримати достовірні результати!

?TerraTarsa – споживай обізнано!?