Пресса

Як розквітнути на повну, незважаючи на стрес?!

31 Березня 2021

Звісно цю статтю можна було б почати зі слів про важливість БОРУ і те як він поліпшує умови закладання та розвиток генеративних органів рослин: утворення бруньок, проростання пилкової трубки, формування та збереження квітів, ріст плодів та насіння. Але для сучасного агронома це не новина і тому борні добрива чи не флагман продажу в категорії моно-елементих продуктів.

Асортимент добрив у дистриб’юторів наповнений різними борними продуктами, починаючи від класичного бор-етаноламіну (вміст Бору 150 г/л; рН 8,5) до сухого борного продукту на основі поліборату з комплексом ад’ювантів Спідфол Бор (вміст Бору 170 г/кг; рН 5). Таким чином, агроном завжди має вибір: або швидко закрити гострий дефіцит Бору, використавши бор-етаноламін, або забезпечити пролонговане живлення цим елементом за допомогою унікального продукту Спідфол Бор.

Проте, якщо технологія живлення цілком у наших руках – то примхи погоди нам не підвладні. 2020 рік був особливим у цьому плані: спочатку зворотні приморозки вдарили по ріпакових полях, потім аномальна посуха та високі температури створили стресові умови у період цвітіння багатьох культур.

Наприклад, оптимальна температура для зберігання пилку соняшника становить 20-250С, а коли навколо 30-350С?! Що ж буде із запиленням квітки? Цілком логічно, що потенціал сучасних гібридів не вдалося розкрити на 100%.

Чи є вихід із ситуації або хоча б важелі до мінімізації стресових факторів?

Звісно, що є: високотехнологічні комплексні добрива з мікроелементами, регулятори росту та антистресанти, за превентивного застосування, частково можуть нівелювати вплив аномально-високих температур в період цвітіння.

Тому в багатьох господарствах антистресант плюс борне добриво стали невід’ємними компонентами бакової суміші під час обробок в період бутонізації.

Чи можливо зменшити складські залишки не втративши при цьому ефективність комплексної обробки?!

Від сьогодні це однозначне ТАК!

Зустрічайте новинку сезону 2021, яка з’явилася у нашому портфоліо завдяки вдалим результатам випробувань в кризовий 2020 рік.

Паверфол BorAmin – висококонцентроване борне добриво нового покоління! Удосконалена та збалансована формула не лише забезпечує профілактику та швидке усунення дефіциту Бору, а й антистресову дію в критичні фази розвитку (бутонізація, цвітіння).

Елемент живлення

Вміст

%

г/л

N,заг.

5

69,1

NH2

5

69,1

B

10,9

150,6

L-амінокислоти

3

41,5

Густина, кг/дм3

1,38

У чому полягає ефективність добрива Паверфол BorAmin?

А в тому, що продукт із високою концентрацією Бору у формі бор-етаноламіну додатково збагачений комплексом L-амінокислот, що в свою чергу сприяє ліквідації та попередженню стресу від абіотичних та біотичних факторів.

Бор, який володіє низькою рухомістю, за допомогою L-амінокислот краще проникає крізь листкову поверхню і засвоюється рослинами у короткі строки. Амінограма Паверфол BorAmin включає аж 23 L-амінокислоти, що розширює спектр впливу на рослину та її життєво важливі процеси. Синергічна дія Бору та амінокислот покращує процес запилення та скорочує його тривалість, що важливо за екстремальних умов, а 4 унікальні амінокислоти, яких не містять конкурентні продукти, роблять Паверфол BorAmin надефективним:

Паверфол BorAminборне добриво нового покоління: покращує зав’язування плодів, зменшує обсипання зав’язі, поліпшує еластичність та проникність клітинних мембран та судинних стінок у рослині, активізує синтез нуклеїнових кислот та фітогормонів, покращує накопичення цукрів в продукції та органах озимих культур.

Варто відзначити, що амінокислоти виступають провідниками в тканини рослин не лише елементів живлення, а й ЗЗР, що робить Паверфол BorAmin ідеальним компонентом бакових сумішей.

Не варто забувати про комплексний підхід в системі живлення, адже Закон мінімуму Лібіха ніхто не відміняв: потенціал врожайності формуватиме елемент, який знаходиться в мінімумі. І тому необхідно позакореневі підживлення використовувати по-максимуму: забезпечити рослини макроелементами та комплексом важливих мікроелементів.

Потреба польових культур не обмежується лише Бором, адже не менш важливі й інші мікро- й макроелементи. Тому, проводячи обробки борними продуктами слід застосовувати всі необхідні сумісні добрива для позакореневого внесення.

Економічно обґрунтованим рішенням буде: покрити потребу в Борі на 100% і забезпечити увесь комплекс необхідних мікроелементів шляхом поєднання Паверфол BorAmin (норма 1 л/га) з лінійкою мікродобрив Паверфол Олійний, Соя, Кукурудза, Зерновий (норма 1,5-2 л/га). Комбінація складу лінійки підібрана під вимоги певних груп культур за простим принципом – ВСЕ В ОДНОМУ!

Застосування Паверфол BorAmin сумісно з комплексним продуктом Новалон Фоліар, що містить комбінацію макро- та мікроелементів, посилену ефективними ад’ювантами – це оптимальне рішення спрямоване на забезпечення повної потреби рослини в елементах живлення на всіх етапах розвитку.

TerraTarsaє постачальником і виробником високоякісних, безпечних, екологічно-чистих та ефективних добрив для листкового підживлення! Перевірено в полі!