Пресса

Рослинна психологія. Лікуємо стрес.

22 Травня 2019

Цьогоріч народна приказка «про травневі дощики» на значній території України реалізувалась понаднормово. Наслідком тривалих та інтенсивних опадів у багатьох господарствах стало розмивання кореневої системи, пошкодження посівів градом, промивання ґрунтових гербіцидів у нижчі ґрунтові шари. Ці процеси є причиною стресу сільськогосподарських культур.

За умов стресу у рослинах активізується синтез елементів стресового захисту, стресових білків, фенолів, глютатіону та інших антиоксидантів. Синтезовані білки переміщуються у проблемні зони для боротьби зі стресом. Рослина утворює мінімальну кількість генеративних органів.

Тому важливо допомогти рослині вчасно, не допускаючи переходу стресової ситуації до фази «виснаження».

Такою допомогою можуть стати ексклюзивні продукти компанії «ТерраТарса»Спідфол Аміно Кальмаг та Спідфол Марін.

Спідфол Аміно Кальмаг – рідкий антистресант, що містить 19 L-амінокислот рослинного походження, а також кальцій і магній. Кількість амінокислот у продукті рекордно велика і складає 33,5%, або 435,5 г/л. Вони надають потужну антистресову та імуномодулюючу дію, а кальцій і магній укріплюють клітинні оболонки. Спідфол Аміно Кальмаг забезпечує рослини доступними і необхідними для боротьби зі стресом амінокислотами; активізує надходження поживних речовин в рослину та їх транспорт по судинній системі (90% поживних речовин і амінокислот надходять у рослину вже через 2-3 години після підживлення); стимулює синтез білка; швидко відновлює рослини з-під гербіцидного стресу та видаляє токсичні речовини; підвищує стійкість до несприятливих факторів навколишнього середовища; забезпечує швидке відновлення після впливу стресових факторів; поліпшує якість та лежкість продукції.

Спідфол Марін – біостимулятор з високим вмістом ауксинів, виготовлений з морських водоростей Ecklonia maxima. Збагачений елементами P, K, Zn, B та амінокислотами для стимуляції кореневої системи, збалансованого розвитку рослин та їх плодів. Спідфол Марін формує стійкість рослин до стресів (холодо- , морозо- та жаростійкість); виняткову ефективність добрива забезпечує присутність поліамінів; має високий рівень фітогормонів, вітамінів, органічних комплексів, полісахаридів, амінокислот, макро- та мікроелементів; підвищує стійкість рослин до біотичних та абіотичних факторів стресу; стимулює розвиток кореневої системи, активізує запліднення та розвиток плодів; має малий розмір молекул, що оптимізує поглинання біостимулятору рослиною; низький pН (4–5) для збільшення проникнення і підвищення ефекту пестицидів.